Maajussille morsian -ohjelma tarjoaa kurkistuksen maajussien elämään

MTV:n Maajussille morsian -ohjelma on yksi Suomen suosituimmista tosi-tv-sarjoista ja kyläyhteisön osalta ohjelma onkin aivan erityisen kutkuttava, tarjoaahan se kurkistuksen Suomen maajussien elämään. Kerromme tässä artikkelissa, miksi Maajussille morsian on kerännyt Suomessa niin kovin suurta huomiota.

Maajussit tarjoavat katselijalle helpon samaistumiskohteen

Ohjelmaan osallistuvat maajussit eivät ole ammattinäyttelijöitä, vaan aivan tavallisia mattimeikäläisiä. Tämän vuoksi katsojan on niin kovin helppo samaistua heihin. Erityisesti maalla, kyläyhteisöissä asuvat, katselijat saattavat kokea maajussit helposti samaistuttaviksi henkilöiksi, mikä saa katselijan palaamaan tv-ruudun ääreen kerta toisensa jälkeen jännittämään sarjan tapahtumia.

Tutkittaessa tosi-tv-ohjelmien koukuttavuutta, on todettu, että monelle katselijalle tosi-tv:n hahmoista muodostuu jopa ystävään verrattavia henkilöitä, jotka katselija uskoo ikään kuin tuntevansa, koska on seurannut heidän toimintaansa useiden viikkojen tai kuukausien ajan tv-ruudun välityksellä. Kiireistä ja vaativaa aikakauttamme kuvaa hyvin se, että monen mielestä on huomattavasti helpompaa ja vähemmän aikaa vievää hankkia “tosi-tv-ystäviä” tällaisia ohjelmia katselemalla kuin pitämällä yllä aitoja ystävyyssuhteita ruudun ulkopuolella. Samantapaista ilmiötä esiintyy myös internetissä puhuttaessa virtuaalisista ystävistä, joihin käyttäjä pitää yhteyttä yleensä ainoastaan virtuaalisesti.

Rakkaus ja rakkaussurut on kiinnostava teema

Ohjelman teema kietoutuu rakkauden ja rakkaussurujen teeman ympärille ja mikäpä olisikaan katselijoita enemmän kiinnostava ja koukuttava teema? Tämä on myös teema, josta saadaan ohjelman päätyttyäkin revittyä suuria otsikoita. Monen maajussin rakkaustarinoiden kehittymistä on nimittäin seurattu tiiviisti myös ohjelman jälkeen.

Ohjelma antaa katselijalle mahdollisuuden tirkistellä sekä kokea draamaa

Yllättävän moni meistä nauttii tirkistelystä, vaikkei sitä hevin myöntäisikään. Uteliaisuus on kuitenkin monelle aivan erityisen ominainen piirre. Maajussille morsian antaa luvan tirkistellä täysin avoimesti, esiintyväthän maajussit sarjassa avoimesti omina persooninaan. Samalla katselija pääsee tutustumaan maajussien koteihin sekä elämänmenoon.

Sarjassa ei ole vältytty myöskään draamalta ja moni katselija nauttii saadessaan ottaa osaa draaman kulkuun ilman, että draama varsinaisesti koskettaa hänen omaa elämäänsä. Toisinaan kilpailijoiden tunteet maajussia kohtaan saattavat käydä niin kuumina, ettei tukkanuottasille ryhtyminen ole kaukana. Moni katselija nauttii tällaisesta draamasta, kunhan ei joudu kokemaan sitä omassa, todellisessa elämässään.