Moni kylä ilmoittaa netissä kylätansseista – pysy kuulolla ja ota osaa!

Monet modernit suomalaiset kylät järjestävät kylätansseja kyliensä elinvoimaisuuden ja ryhmähengen ylläpitämiseksi. Kerromme tässä artikkelissa ajankohtaisimmista kylätansseista, joten pysy kuulolla ja ota osaa kesän huikeimpiin tapahtumiin!

Haaviston kylätanssit 14. heinäkuuta 2018

Haavistolla järjestetään kylätanssit 14. heinäkuuta 2018 alkaen kello 18 ja päättyen keskiyöllä kello 24. Alueella on pitkät tanssiperinteet, onhan siellä harrastettu tanhua jo yli 100 vuoden ajan. Haaviston lavalla on nähty niin Suomen eturivin artisteja kuin imitaattoreitakin. Myös Haaviston omalta kylältä kotoisin olevat esiintyjät ovat nousseet esiintymään Haaviston lavalle.

Tämän vuoden kylätansseissa kuullaan niin pop- kuin iskelmämusiikkiakin. Tarjolla on siis tanssia sekä tilaisuus tavata ystäviä. Paikan päälla on myös mahdollisuus nauttia sekä grilliruuasta että kylmistä juomista.

Tanssipaikat näppärästi yhdestä osoitteesta tai Facebookin kattavien verkostojen kautta

Jos haluaisit osallistua perinteisiin kylätansseihin, mutta et oikein tiedä, missä ja milloin tällaisia järjestetään, kannattaa tsekata sivusto: http://tanssi.net/fi/paikkatilanne.html. Tältä sivustolta löytyy kattava lista suomalaisista tanssipaikoista. Esimerkiksi Lahdesta löytyy Ahtialan seurantalo, jossa toimintaa ylläpitää Ahtialan-Koiskalan nuorisoseura ry. Monella paikkakunnalla VPK huolehtii toiminnan ylläpitämisestä tai siitä tiedottamisesta. Tansseja saatetaan järjestää niin seurantaloilla, nuorisolavoilla, tanssipaviljongeissa, makasiineissa kuin viesvenesatamissakin. Miljööt siis vaihtelevat, mutta perinteet näkyvät tapahtumissa miljööstä huolimatta.

Myös Facebook toimii useiden kylätanssien tiedottamiskanavana. Se onkin näppärä kanava tiedon jakamiseen ja saamiseen. Nykyisin Facebook löytyy jo lähes kaikilta, minkä vuoksi sen verkostoissa tieto leviää kulovalkean tavoin. Facebookia voidaankin pitää modernien suomalaisten kyläyhteisöjen nykyaikaisena viidakkorumpuna!

Kylätanssit auttavat pitämään kyläyhteisön elinvoimaisena sekä lisäävät yhteishenkeä

Kylätanssit voidaan nähdä ensisijaisesti tilaisuutena pitää hauskaa. Kuitenkin ne sisältävät myös monia muita aspekteja, jotka voivat auttaa hitsaamaan kyläyhteisön jäseniä entistä enemmän yhteen. Parhaimmillaan kylätanssit voivat auttaa omalta osaltaan pitämään kyläyhteisön elinvoimaisena. Hyvät tanssit voivat tuoda kylälle mainetta ja tarjota sen asukkaille jotakin, jota odottaa. Kylätanssien järjesteäminen voi auttaa lisäämään kyläläisten yhteishenkeä. Yhteiseen hiileen puhaltaminen talkoovoimin yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi luo otollisen maaperän hyvälle yhteishengelle. Suomen kesä on erityisen lyhyt ja onnistuneet kesätapahtumat tarjoavatkin kyläläisille jotakin mistä ammentaa jaksamista sekä auringonsäteitä myös pitkän ja pimeän talven varalle.