Vesa Keskinen – Suomen tunnetuin kyläkauppias – kohahduttaa usein uutisotsikoissa

Vesa Keskistä voidaan pitää Suomen tunnetuimpana kyläkauppiaana, joka on nostanut Tuurin sekä Suomen että maailmankartalle. Kerromme tässä artikkelissa tuoreesta uutisotsikosta, joka liittyy Vesa Keskisen vaimoon.

Iltalehden uutinen Vesa Keskisen yllätysratkaisusta vaimonsa työllistämisen suhteen kohdahdutti

Iltalehti uutisoi kesällä 2018 näyttävästi Vesa Keskisen yllätysratkaisusta laittaa Jane-vaimonsa töihin kyläkauppaansa. Samasta jutusta löytyy video, jolla Jane itse pääsee ääneen kertomalla Vesa Keskisestä aviomiehenä.

Vesa kertoo olevansa ylpeä vaimonsa työpanoksesta sekä tyytyväinen siihen, että vaimoa ymmärtää hänen kiireistä yrittäjän arkeaan sekä sitä, että Vesa on väistämättä työnsä vuoksi paljon poissa kotoa. Lisäksi Vesa on iloinen siitä, että hänen vaimonsa suomen kielen opinnot edistyvät hyvää vauhtia. Ehkäpä työ kyläkaupassa on toiminut samalla hyvänä tilaisuutena harjoitella kielitaitoa käytännön puhetilanteissa.

Vesa Keskinen on kohahduttanut uutisotsikoita ennenkin

Vesa Keskistä voidaan pitää värikkäänä persoonana, joka on kohahduttanut uutisotsikoita ennenkin. Hän on esimerkiksi kertonut helmikuussa 2018 erimielisyyksistä vaimonsa kanssa. Nämä erimielisyyden johtuivat pariskunnan erilaisista käsityksistä kodin rajojen suhteen. Lisäksi Vesa kertoi olleensa pettynyt siitä, että Janen elämänarvoissa Jumala syrjäyttää sekä Vesan että pariskunnan yhteiset lapset.

14. heinäkuuta 2018 Vesa oli jälleen uutisotsikoissa kertoessaan kiireisestä kesästään, johon kuului niin televisiosarjan valmistelua, uuden ravintolakonseptin suunnittelua kuin uuden kodin pihatöitäkin. Iltalehden lisäksi Vesa on kohahduttanut myös muiden medioiden sivustoilla. Esimerkiksi Kauppalehdessä uutisoitiin 17.7.2017 Vesan ostaneen netistä Ford-harvinaisuuden. Ford ei ollut aivan halpa ostos, sillä se maksoi Vesalle 329 000 euroa.

Satakunnan Kansasta löytyi 7.5.2018 juttu siitä, kuinka Tuurin kyläkaupassa on suunnitteilla aivan uudenlainen reality-tv-sarja. Sarjassa on mukana muun muassa Riitta Väisänen. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että Vesa Keskinen näkyy kotimaan uutisotsikoissa melkoisen usein nostaen esiin suomalaista kyläkauppiaan arkea. Tosin täytyy sanoa, että Vesan kyläkauppiaan arki ei ehkä ole sieltä aivan tyypillisimmästä päästä eikä Tuurin kyläkauppa vastaa aivan tyypillistä suomalaista kyläkauppaa. Tästä huolimatta on hienoa, että Vesan kaltainen persoona on nostanut esiin suomalaisiin kyläyhteisöihin liittyviä mahdollisuuksia sekä sitä, miten pitkälle rohkealla ja innovatiivisella suunnittelulla voidaankaan päästä. Myös muissa kyläyhteisöissä pitäisi ottaa Vesasta mallia ja lähteä rohkeasti kehittämään kyläyhteisöjä haluttuun suuntaan.